Цветан Василев: КТБ стана жертва на държавни институции и частни интереси

Цветан Василев: КТБ стана жертва на държавни институции и частни интереси
A A+ A++ A

Цветан Василев заяви в екслузивно интервю за агенция "Новините", че през март тази година е бил изнудван да прехвърли част от „Виваком“. Бил е заплашван, че ако това не се случи, ще има фатални последствия. „През последните шест месеца наблюдаваме тези последствия“, казва той.

Банкерът отново потвърди тезата си, че КТБ е станала жертва на поредица от институции – правораздавателната система, БНБ, Националната агенция по приходите, Българската банка за развитие, службите за сигурност и др.

Връх на арогантността и доказателство за силната политическа зависимост на прокуратурата, казва Василев е бил отказът да се разследва негов сигнал за изнудване от страна на депутата от ДПС Делян Пеевски от май 2014 г. Официалният отказ за такова разследване бил получен едва наскоро, половин година по-късно, време на целенасочен, професионален театър, довел до краха на КТБ.

Цветан Василев заявява, че сега е посветил времето си на защитата на правата на всички, несправеливо обвинени в този абсурден скандал, но думите му могат да имат тежест най-вече в европейските съдилища, върху които българските политико-икономически групировки не могат да упражнява контрол.

Цялото интервю може да прочетете тук.

#Цветан Василев #КТБ #Виваком

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"