Петър Москов: Премиерът беше използван

Петър Москов: Премиерът беше използван
A A+ A++ A

Ако нашата здравна система бъде анализирана, ще се окаже, че тя не изпълнява функциите си добре, тоест не води до това ние да бъдем здрави. Това констатира министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в предаването „Тази сутрин“ на бТВ.

Едновременно с това парите, които ние влагаме в нашето здраве нарастват в годините многократно – веднъж като публични вноски през фондовете и втори път като пари, които ние вадим от джобовете си, посочи той.

Правителството цели до 2020 година да намали средно с 20% смъртността в отделните възрастови групи на децата и да увеличи продължителността на живота над 65 години. Колкото до пенсионната реформа всеки има своите аргументи, смята министърът.

"Премиерът Борисов, който има тежката дума в ГЕРБ, беше използван", каза Москов. От този дисбаланс в мнозинството изгода според него има ДПС. Нека се осъзнаем, призова министърът на Реформаторите.

"Вярвам, че добро решение за пенсионната реформа ще се вземе, а от целия случай остава поуката, че така не се прави”, обобщи Петър Москов. той е убеден, че правителството ще остане стабилно до момента, в който се изпълнява коалиционното споразумение.

#Петър Москов #здравна система #пенсионна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?