Приеха Бюджет 2015 през нощта

Приеха Бюджет 2015  през нощта
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В 2 часа през нощта депутатите приеха Закона за Държавния бюджет за 2015 г.

Окончателно приетият държавен бюджет за 2015 е със заложени параметри от 0.8 % икономически растеж, таван на дълга до 8,1 милиарда лева и дефицит от 3 на сто. Предвидено е увеличение на минималната работна заплата на 360 от Нова година и на 380 от 1-ви юли. Според сметките държавата отново ще харчи повече през 2015 и приходите ще са по-малко от разходите.

"Бюджет 2015" гарантира не просто "отпушването" на еврофондовете, не само максимално възможния социален баланс в обществото, той дава перспектива", коментира финансовият министър Владислав Горанов.

Премиерът Бойко Борисов смята, че  бюджетът е необходимият компромис.

"Седмици наред много неща не ми харесват, обаче стискам зъби, защото трябва да влязат пари в държавата", коментира Борисов.

По-рано вечерта, въпреки протестите около парламента бяха приети пенсионните промени, с които се отваря вратата за прехвърляне на личните партиди на родените след 1959 г. от частните фондове към НОИ. 120 депутатите бяха "за", 53 бяха "против", 35 се въздържаха. "За" гласуваха 82 от ГЕРБ, 33 от ДПС, 3 от БДЦ и двама независими.

#бюджет #Бойко Борисов #Владислав Горанов #приходи #разходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"