Бойко Борисов: Много неща не харесвам, но стискам зъби, за да влязат пари в държавата

Бойко Борисов: Много неща не харесвам, но стискам зъби, за да влязат пари в държавата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ако има риск за коалицията, има риск за държавата. Седмици наред много неща не ми харесват, обаче стискам зъби, защото трябва да влязат пари в държавата. Това каза пред журналисти в парламента министър-председателят Бойко Борисов, който неочаквано се появи в НС във вечерните часове.

Депутатите удължиха работното си време до приемане на бюджета за следващата година.

Най-важните стъпки според него били запазването на плоския данък и предварителните отчуждения. "Затова е парламентът, за да има спорове и дебат, добави премиерът. Това, което се искаше от мен за тези 15-20 дни, аз съм го направил.

Върнах репутацията на държавата, милиарди влязоха в България

отворихме оперативните програми, поставихме жизненоважните енергийни проекти на масата на всички началници в Брюксел и Европа, дадохме коледни надбавки на пенсионерите и то над 50 млн. лева".

"Тази вечер над 3 млрд. лева вече изплатихме в КТБ. Оттук нататък, цялото ми уважение към моите колеги от РБ“, заяви Борисов.

Днес се оформи конструкцията на

действително управляващите страната – ГЕРБ и ДПС

което има за своя политическа фасада четворната коалиция от знайните партии, които са включени в нея. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от БСП и заместник-председател на НС Янаки Стоилов.

„Няма как да подмина факта за начина, по който сме принудени да работим. Става дума за лишаването на ПГ на БСП да обоснове внесените от нея предложения. Нямахме намерения да създаваме излишно затормозяване в работата на НС, но не смятаме за нормално хора, които са направили предложения и засягат различни аргументи за увеличаване на приходите в бюджета, да

не могат да вземат думата в рамките на процедурата за второ четене

посочи Стоилов.

„Днес заседанието е важно от друга гледна точка. Гласуването по темата за елементите на пенсионната реформа без анализ, е свидетелство за това”, коментира той.

Стоилов заяви, че от БСП подготвят предложение за създаване на временна комисия, която да изследва състоянието на пенсионните фондове и ефективността на контрола от Комисията за финансов надзор.

„Затова нашата ПГ тази вечер прекратява участието си в това заседание. Призовавам всички ПГ, които не са параван на тази процедура, да се оттеглят”, каза той.

Въпреки това, някои представители на ПГ на БСП останаха в залата.

#Янаки Стоилов #Бойко Борисов #пенсии #пенсионна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"