Изродиха бебе от жена в клинична смърт

Изродиха бебе от жена в клинична смърт
Бебето тежи 1,8 килограма и е в добро здравословно състояние
A A+ A++ A

Изродиха чрез цезарово сечение момченце от майка му, която е в клинична смърт от два месеца. 36-годишната жена от Милано претърпяла масивен мозъчен кръвоизлив през октомври по време на 23-та седмица от бременността си. Докторите не успели да спасят живота й. Имало риск и за нероденото й дете.

Чрез животоподдържащи системи специалистите от болница "Сан Рафаеле" успели да спасят бебето, което се "хранело" през тръба, поставена в стомаха на майка му.

Момченцето се родило в 32-та седмица, въпреки че нормалната бременност продължава между 38 и 40 седмици. Специалистите сметнали, че най-безопасно за бебето ще е да се роди, след като мине 28-та седмица. Бебето тежи 1,8 килограма и е в добро здравословно състояние. Веднага след раждането роднините на италианката разрешили органите й да бъдат дарени за трансплантации.

Подобен случай имаше в Ирландия. Бременна жена била поставена на животоподдържаща система, която роднините поискали да бъде изключена. Лекарите обаче отказали, защото по закон били задължени да се борят за живота на 16-седмичния плод. Случаят е отнесен към Върховния съд в Дъблин, а присъдата се очаква следващата седмица.

#бебе #италианка #здраве #лекари #доктори #Милано #Италия #бременност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"