Протестиращи пред НС искат оставката на Горанов (Снимки)

Протестиращи пред НС искат оставката на Горанов (Снимки)
Хората недоволстват от предложението на ГЕРБ вноските от частните фондове да могат да се местят еднократно и окончателно в НОИ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 100 души протестират пред сградата на Народното събрание, докато депутатите обсъждат Закона за държавното обществено осигуряване за 2015 година.

Хората недоволстват от предложението на ГЕРБ вноските от частните фондове да могат да се местят еднократно и окончателно в НОИ.

Събралите се граждани искат и оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

Протестиращите са се събрали на паметника на цар Освободител. Те носят плакати с надписи: "Не сме съгласни!!!", "Долу ръцете от моите пари", "Долу парите от пенсиите!", "Не на кражбата".

По-рано финансовият министър заяви, че ГЕРБ няма да оттегли своето предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване и то ще бъде подложено на гласуване в пленарна зала. Управляващите са съгласни между 1 януари и 31 март 2015 година сегашното предложение да бъде подобрено и надградено, но днес предложението ще влезе в зала и ще се гласува.

Депутатите удължиха и работното си време до 20.00 часа.

По-рано президентът Росен Плевнелиев излезе със становище относно пенсионната реформа, залегнала в бюджета на ДОО за следващата година. Той поиска приемането на предложените мерки да бъде отложено, за да може те да бъдат обсъдени в рамките на 3 месеца.

 

#протест #НС #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »