Името на убиеца от Тулуза е Мохамед Мера

Името на убиеца от Тулуза е Мохамед Мера
Хиляди французи излязоха на мълчаливо шествие в памет на загиналите при нападението срещу еврейски колеж в град Тулуза. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Мохамед Мера е името на заподозрения за екзекуцията на 7 души на 11, 15 и 18 март във френския град Тулуза.

24-годишният френски гражданин от алжирски произход, обсаден в къща в Тулуза от сряда сутринта, обяви, че се предаде на полицията следобед, съобщи източник, запознат с разследването, цитиран от АФП и БГНЕС.

При обсадата на къщата са били ранени трима полицаи – единият в коляното, вторият в рамото и третият има лека контузия, защото куршумът улучил каската му.

В момента около 300 тежковъоръжени полицаи са разположени в района на къщата, където се укрива Мера.

Нападателят разполага с автомати „Калашников“ и „Узи“, както и с други оръжия, заяви министърът на вътрешните работи Клод Геан.

В миналото той е бивал арестуван в Кандахар, крепост на талибаните в Афганистан, заради криминално деяние.

„Това е човек, който е имал връзки с лица, обявяващи се за салафисти и джихадисти“, посочи Геан.

В понеделник сутринта престъпникът е дошъл с мотор до еврейски колеж в Тулуза, където е открил огън по група ученици, родители и учители. 30-годишен преподавател беше убит, както и двете му деца и дъщерята на директора на училището. Тежко ранен беше 17-годишен младеж.

В неделя, 11 март, и четвъртък, 15 март, неизвестно лице разстреля един военен в Тулуза и двама униформени военни в град Монтобан, намиращ се на 50 км от Тулуза. Всички загинали са по произход от Магреба.

По-рано в сряда беше съобщено, че Марех се е определил като член на „Ал Кайда“ и сам е обявил, че е извършил убийствата, защото е искал „да отмъсти на палестинските деца“.

#Магреба #Монтобан #Ал Кайда #министър на вътрешните работи #Клод Геан #убийства #Тулуза #Мохамед Мера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"