Абрамович губил по 7,5 млн. долара на час заради срива на рублата

Абрамович губил по 7,5 млн. долара на час заради срива на рублата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руският милиардер Роман Абрамович сериозно е пострадал от кризата с руската рубла. Бизнесменът е губил по 7,5 млн. долара на час заради срива на валутата. Така за 48 часа между вторник и четвъртък богатството на собственика на футболния клуб Челси намаляло с 360 милиона долара, съобщава френският вестник "Фигаро".


Валутната криза от няколко дни засяга Русия и доведе до рязък спад на рублата на финансовите пазари.

Загубата едва ли ще развали празниците на Абрамович в края на годината, но със сигурност не му е било особено приятно. Засега обаче руският бизнесмен няма поводи за сериозни тревоги, тъй като колосалното му състояние се оценява от Блумбърг на 10,4 милиарда евро. Загубите тази седмица едва ли ще се отразят и на ежедневието на английския футболен клуб.

Абрамович не е единственият руски бизнесмен, инвестиращ във футбола, който е пострадал от кризата с рублата, нито пък е най-засегнат от нея. Състоянието на Алишер Усманов, който е акционер в Арсенал и притежава 24% от капитала му, се стопило с 658 милиона евро за два дни. Дмитрий Риболовлев, собственик на футболен клуб Монако, който тази година трябваше да преодолее скъп развод, са справя нелошо с кризата, губейки само 122 милиона евро.

#Роман Абрамович #рубла #валута #загуба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"