ЕК одобри 4 млрд. лв. за България по ОП "Транспорт"

ЕК одобри 4 млрд. лв. за България по ОП "Транспорт"
„Мисля, че резултатите са повече от ясни. Ако на някой в София не му харесва това, да заповяда да протестира”, заяви Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България получи одобрение за ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” за близо 4 млрд. лв. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

„Само за 10 дни работа на кабинета можем да кажем, че само днес близо 4 млрд. лв. отиват за инфраструктурата на България“, посочи Борисов. 

800 млн. евро са предназначени за пътища - магистралите "Струма" и "Хемус" и тунела под Шипка. За софийското метро са предвидени 400 млн. евро и 1 млрд. и 600 млн. лв. за железниците.

„Всеки да си направи сметка какво значи „Хемус“, какво значи „Струма“, какво значи тунелът под Шипка – перпендикуляр през България да мине, и още близо 1 млрд. за разширение на метрото на софиянци. Така че лично аз съм много доволен от усилията, които положихме през тези седмици. Мисля, че резултатите са повече от ясни. Ако на някой в София не му харесва това, да заповяда да протестира”, заяви Борисов.

#България #получи #одобрение #ОП "Транспорт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"