Отново тръгна делото срещу Сидеров

Отново тръгна делото срещу Сидеров
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отново тръгна делото срещу Волен Сидеров. Той е обвиняем за причиняване на телесна повреда. Новото заседание е насрочено за 28 януари от 10:30 ч., съобщават от Софийския градски съд.

Документите за сваляне на имунитета на Волен Сидеров са пристигнали в съда и делото срещу него за причиняване на телесна повреда е възобновено.

На 12 ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да снеме имунитетите на 5 народни представители – Цветан Цветанов, Волен Сидеров, Георги Свиленски, Илия Илиев, Димитър Димитров, както и на евродепутата Сергей Станишев.

В началото на 2014 г. по време на полет от София до Варна Сидеров, придружаван от депутати от „Атака“, влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стигна до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен.

Това не бе първият инцидент на борда на самолет, предизвикан от партийния лидер. През 2010 г. Сидеров беше спрян на летището във Франкфурт след полет с „Луфтханза“, защото буйствал в самолета. По-късно той се извини на екипажа за поведението си.

#Волен Сидеров #дело #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"