ДПС: Симеонов изпитва катарзис като плюе ромите

ДПС: Симеонов изпитва катарзис като плюе ромите
Тунчер Кърджалиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев коментира изказването на лидера на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който определи ромите като "озверели човекоподобни", чиито деца "си играят с прасетата на улицата" от трибуната на Народното събрание в сряда.

„Трибуната на Народното събрание е сакрална и не може от нея да се говори така. Не може да наричаш цял един етнос с генерализирани квалификации. Бях на три метра от него. Виждах с каква наслада и облекчение говори, и какъв душевен катарзис изживява, докато говори за целия етнос", заяви Кържалиев в студиото на Нова телевизия.

„Не може да се скрие, особено от опитни политици, а и от обществото, че думите на този човек са продукт на ксенофобски изстъпления. Той иска да маргинализира цял един етнос", допълни депутатът, като допълни, че няма такова понятие като „етническа престъпност”.

 Тунчер Кърджалиев обаче заяви, че съчувства на възрастните хора, които всеки ден стават жертви на битова престъпност.

В дебата за ромите и изказването на Валери Симеонов се включи и Катя Иванова, известна като "тъщата на младия меринджей". Изненадващо тя подкрепи думите на Валери Симеонов.

 

Катя Иванова

"Той е прав. Изобщо не греши. Ромите получават помощи, ядат, пият, мързи ги. Те са още по-мързеливи от българите?, смята Катя. 

Нейният съпруг смята, че само боят ще оправи ромите.

#ДПС #Тунчер Кърджалиев #Кърджалиев #Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"