Абсурд: Държавен вестник публикува документ, негласуван от НС

Абсурд: Държавен вестник публикува документ, негласуван от НС
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавен вестник е публикувал документ, които се оказа несъгласуван с Народното събрание. Става въпрос за споразумение между Министерски съвет и Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Германия.

Грешката породи огромен скандал в Народното събрание поради факта, че въпросното споразумение вече е публикувано в Брой №103 от 13 декември на Държавен вестник, като е записано, че постановлението се приема на база ратифицирани със закон споразумения.

Въпросните споразумения обаче бяха ратифицирани от Народното събрание едва днес. Това предизвика остра реакция на БСП, които обявиха, че това е тежко нарушение и парламентът е унизен и въвлечен в нищожна юридическа процедура, съобщава БГНЕС.

С гласовете на управляващото мнозинство и въпреки реакцията на БСП беше ратифицирано Споразумението между Министерството на икономиката на Република България и Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Федерална република Германия за решаване по взаимно съгласие на щетата по казуса "Цемеко" ООД - София, България, и на Споразумението между Министерството на икономиката на Република България и "Кlosters Beteiligungsgesellschaft mbH" - Кемпен, Германия.

#Държавен вестник #документ #Народно събрание #споразумение #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"