Велизар Енчев: Сега съм много по-свободен

Велизар Енчев: Сега съм много по-свободен
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не се чувствам сам, нито изолиран, чувствам се много по-свободен, каза Велизар Енчев в ефира на Би Ти Ви. В края на ноември той напусна парламентарна група на Патриотичния фронт (ПФ) поради тоталната подмяна и политическата измама, която се извършва от ръководството на коалицията. 

Той обясни, че формалният повод за напускането му била номинацията на Слави Бинев за шеф на комисията по култура в парламента, тъй като

никой от ПФ не е разбрал за кого точно ще се гласува

На есен заедно с местните избори трябва да се проведат и предсрочни парламентарни избори. Така ще се разбере какво мислят избирателите за ГЕРБ и НФСБ поради подменения вот, смята Енчев.

Велизар Енчев съобщи, че ще предложи законови промени, така че в бъдещите бюджети да бъде въведена 13-а пенсия: "Парите за нея ще идват от три пера. Едно от тях е намаляването на субсидиите за политическите партии от 11 на 5 лева, което ще отговаря и на европейските стандарти за финансиране".

Укоримо, че само

в рамките на час и половина се правят фундаментални промени в пенсионната система, които не могат да се направят цели 25 години

коментира депутатът. Той обяснява това бързане с една много голяма пробойна в бюджет 2015 г. Енчев припомни, че ГЕРБ и по време на предишния си мандат на два пъти е прибягвал до подобни методи за запълването на дупки в държавните финанси. Става дума за национализирането на над 1,2 милиарда лева от НЗОК през 2012 г., извършено от тогавашния финансов министър Симеон Дянков – действие, което не отговаря на законите.

Сега отново искат да присвоят парите на хората, за да запушат една голяма дупка, подчерта Енчев. Той добави, че бюджета за 2015 г. е антисоциален. Неговият най-голям проблем е как ща бъдат изразходвани 8 милиарда лева, които ще бъдат взети като заеми.

#Реформаторския #РБ #Реформаторсикя блок #Велизар Енчев #Патриотичния фронт #Патриотите #напусна #Велизар Енчев #пенсии #пенсионери #пенсионна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"