Москов: Няма да се извинявам на никого

Москов: Няма да се извинявам на никого
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да се извинявам на никого. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов по повод реакциите срещу изказванията му за нападенията над лекари от Спешна помощ.  

„ДПС не могат да дават морална оценка и да се чувстват оскърбени от решението линейки да отиват на рискови адреси само с гарантирана сигурност. Оскърбени могат да са милионите български граждани, които са били крадени в продължение на години заради това, че ромите са в хватката на тази партия“, уточни той в ефира бТВ.

„Такива като Алиосман Имамов с политиката си доведоха до там в цели региони да няма държавност, да има анклави, където някакви партийни дерибеи купуват хората по избори – били те цигани или българи”, нападна той един от критиците си.

Москов подчерта, че трябва държавата да влиза в гетото и негативните емоции на ДПС по въпроса са разбираеми. По думите му обаче сигурността на лекарите от спешната помощ е сигурност и за пациентите, които могат да разчитат, че линейката ще дойде когато им е нужна.

Москов съобщи още, че тази вечер или утре сутринта в Пловдив ще има пресконференция на Областната дирекция на МВР, прокуратурата и областния център на Спешна помощ. „От тази пресконференция ще разберете дали има резултат от мерките“, каза той.

Здравният министър посочи още, че след преговори с ЕК е постигнато и споразумение финансирането на спешната помощ да е приоритет в новия програмен период, като то ще обхваща както нови линейки, така и обновяване на спешните центрове.

Що се отнася до неосигурените пациенти Москов уточни, че те вече ще могат да разчитат само на ясно дефиниран спешен пакет. „За всичко останало – моля, осигурявайте се”, призова министърът.

#Петър Москов #министър на здравеопазването #лекари #Спешна помощ #нападения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници