Обградиха заподозрян за убийствата в Тулуза

Обградиха заподозрян за убийствата в Тулуза
Служител на полицията проучва улики в района на убийството на равина и трите деца в Тулуза на 19 март. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Специални части на френската полиция атакуваха дом в Тулуза, в който се укрива заподозрян във връзка с убийствата в Тулуза и Монтобан, заяви източник, близък до разследването.

24-годишен мъж е обграден и очевидно не държи заложници. Двама полицаи са леко ранени при завързалата се престрелка. По предварителна информация заподозреният е свързан с терористичната мрежа „Ал Кайда“, съобщиха АФП и БГНЕС.

Заподозреният за извършването на убийствата в Тулуза заяви, че е искал да отмъсти на палестинските деца, предаде АФП.

„В разговорите със специалните части той се е определил като член на „Ал Кайда“, уточни източникът, близък до разследването.

Предполага се, че обграденият мъж е бил по-рано в района на афганистанско-пакистанската граница, която се смята за крепост на талибаните.

Централната дирекция за вътрешно разузнаване (DCRI) е разполагала с данни за заподозрения, които са помогнали за неговото локализиране.

Министърът на вътрешните работи Клод Геан, който е в Тулуза във връзка с убийствата, е бил на мястото на операцията.

„Това лице е пътувало до Афганистан и Пакистан в миналото...Той твърди, че е член на „Ал Кайда” и че е искал да отмъсти на палестинските деца и да атакува френската армия“, уточни Геан.

Полицаи с каски и бронежилетки са блокирали квартала недалеч от училището, където се разигра трагедията.

В понеделник сутринта престъпникът е дошъл с мотор до еврейски колеж в Тулуза, където е открил огън по група ученици, родители и учители. 30-годишен преподавател беше убит, както и двете му деца и дъщерята на директора на училището. Тежко ранен беше 17-годишен младеж.

В неделя, 11 март, и четвъртък, 15 март, неизвестно лице разстреля един военен в Тулуза и двама униформени военни в град Монтобан, намиращ се на 50 км от Тулуза. Всички загинали са по произход от Магреба.

#Магреба #Афганистан #Пакистан #министър на вътрешните работи #Клод Геан #„Ал Кайда“ #престрелка #убийства #Монтобан #Тулуза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници