Максималните температури днес между 18 и 23°

Максималните температури днес между 18 и 23°
Снимка: liveinternet.ru
A A+ A++ A

Днес ще бъде предимно слънчево, като временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Източна България, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месец март и през деня слабо ще се понижи.

В следобедните часове над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Максимални температури - между 18 и 23°. В София - около 19°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър. Максимални температури - до 18-20°, по носовете по-ниски. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Над планините ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има главно около и след обяд, когато на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен, по високите и открити части силен северозападен, към края на деня северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 5°.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Източна България #Черноморие #Дунавската равнина #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"