Владимиров: Спираме 140 влака и съкращаваме 1500 служители, ако не вдигнат субсидията

Владимиров: Спираме 140 влака и съкращаваме 1500 служители, ако не вдигнат субсидията
A A+ A++ A

Ако субсидията за железниците остане 140 млн. лева за 2015 г., трябва да бъдат спрени 140 влака и да бъдат освободени 1500 служители. Това обясни пред БНТ изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров.

Това е въпрос на държавна политика, не на липса на средства, обясни той. Държавата определя в какъв размер иска да бъде услугата, която БДЖ предоставя.

През 2010 г. започнахме реформи в системата, постигнахме определени резултати, имаше инерция от тези реформи, която продължи до 2013 г. За съжаление, сега виждаме обратно връщане към нарастване на загубите и практически се връщаме в една ситуация около края на 2010 началото на 2011 г., коментира шефът на железниците.

По думите му не са верни твърденията, че субсидията за БДЖ ще бъде 500 млн. лева, в прогнозният бюджет тя е 140 млн. лева, а за тази година е предвидена субсидия от 180 млн. лева.

На въпрос за случая с началника на пътнически влак, хванат да управлява с 2,8 промила алкохол в кръвта, изпълнителният директор обясни, че БДЖ е голяма система, в която работят повече от 10 хил. души, така че има и такива явления, но не са ежедневие.

#БДЖ #субсидия #Владимир Владимиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"