Нападнатата в Раковски лекарка: Не се страхувам, унижена съм

Нападнатата в Раковски лекарка: Не се страхувам, унижена съм
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лекарката, която стана жертва на поредното посегателство от роми срещу медици, заяви, че не се страхува, а по-скоро е унижена. Д-р Божидара Пеевска има 35 години стаж и за този период от време това не е първият случай когато й посягат, съобщава БГНЕС.

Д-р Пеевска разказа за снощния инцидент. Тя е била нападната от близки на пациент в кабинета на частна Неотложна помощ в Раковски. Към 21:30 часа в кабинета на лекарката са влезли майката и бабата на момиченце на около 3-4 години, което е отпило препарат за пране.

Д-р Пеевска е прегледала детето, и тъй като е било в добро общо състояние е препратила близките с детето към клиниката по токсикология в Пловдив, където да му се направи промивка на стомаха,. В това време обаче бабата на детето е повишила тон и е започнала кавга, тъй като жената е настоявала процедурата да се направи на място.
Тогава лекарката се е отказала от намерението си да вика линейка, а вместо това е потърсила полиция, тъй като „оттук нататък никакъв преглед не е възможен“.

Щом чуват, че се звъни в полицията, двете жени грабнали детето и хукнали с клетви по коридора. Д-р Пеевска излязла навън след тях и настояла детето да бъде заведено в токсикология. В този момент от тъмното в коридора излиза мъж, предполагаемият баща на детето. Първоначално той бил учтив с лекарката, но след като тя му разказала ситуацията с детето мъжът я е ударил силно по главата.

Д-р Пеевска дава десет дежурства месечно в кабинетите на Неотложна помощ и твърде често е била обругавана. Преди 2-3 години в Столипиново някой е посегнал да я души, докато е била в колата.
По-рано стана ясно, че видеокамера е записала целия инцидент.

#лекарка #Раковски #насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници