СДС: ГЕРБ и Кунева нямат място в дясна коалиция

СДС: ГЕРБ и Кунева нямат място в дясна коалиция
Нормално е първите разговори да бъдат във формата на съществуващата „Синя коалиция“, а чак след това да бъде обсъждано нейното разширяване, смята Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В коалицията между СДС и ДСБ няма място за ГЕРБ и Меглена Кунева, заяви председателят на СДС Мартин Димитров.

Във вторник Националният съвет на партията даде мандат на ръководството за преговори с дясноцентристките партии, предаде БНР.

„Нормално е първите разговори да бъдат във формата на съществуващата „Синя коалиция“, а чак след това да бъде обсъждано нейното разширяване“, смята Мартин Димитров.

Форматът за явяване на следващите парламентарни избори трябва да бъде определен до 15 май.

Въпреки че отписа почти категорично ГЕРБ и Меглена Кунева като бъдещи коалиционни партньори, Димитров ги призова още отсега да отговорят на въпроса дали биха направили правителство с БСП и ДПС.

„Защото не е честно да бъдат лъгани избиратели. Да гласуваш за някаква партия, която се прави на центристка, а тя след това да прибяга и да направи в окопите коалиция с БСП“, обясни синият лидер.

СДС прие декларация с искане за създаване на нова регулаторна политика за защита на конкуренцията.

Сините настояват за подмяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията и на Комисията за регулиране на съобщенията.

СДС иска да се облекчи вносът на горива и да се изработят прозрачни механизми за ценообразуване на лекарствата.

„Правителството трябва да поиска мандат от парламента за параметрите, в които да бъде подписан новият договор за доставка на природен газ. Според СДС успех би било, ако доставната цена се намали с поне 20%“, каза Мартин Димитров.

По думите му, ако тези мерки не се приемат, „нашият премиер и финансовият министър Симеон Дянков ще обикалят пазарите на яйца и ще се вайкат и тюхкат и няма да има решение в полза на българските граждани“.

#СДС #Мартин Димитров #ДСБ #Синята коалиция #ГЕРБ #Меглена Кунева #БСП #ДПС #Комисията за защита на конкуренцията #КЗК #Комисията за регулиране на съобщенията #КРС #горива #лекарства #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"