Борисов: Ще търсим съгласие за пенсионирането в МВР и отбраната

Борисов: Ще търсим съгласие за пенсионирането в МВР и отбраната
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не може цял живот да плащаш малко за пенсия, а след това да отидеш като пенсионер и да искаш висока пенсия. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с представители на синдикатите.

По думите на Борисов по време на срещата е станало ясно, че нямат никакво разминаване по нито една тема.

"До 31 март се надявам в парламента всички партии да не се правят на опозиция и управляващи, защото видяхте, че при БСП, ДПС и Атака нищо не се случи в пенсионната реформа. Сега да седнем заедно със синдикати и работодатели, така че да гарантираме на хората доходите и пенсиите, в противен случай какво се получава – 53 % с бюджетните пари от данъците плащаме пенсия, а имаме частни пенсионни фондове. Всичко е обърнато с главата надолу”, посочи Борисов цитиран от „Фокус”.

По отношение на пенсионирането на служителите в МВР и отбраната Борисов обяви, че ще се търси съгласие между правителство и синдикати.

"Искам да разделим тези, които са на улицата, полицаи, жандармеристи, пожарникарите, които гасят пожарите и реално рискуват живота си, дишат дима, те да имат едни условия на пенсиониране и тези, които са „с чантите”, както им казваме, да могат да работят по-дълго. Аз съм сигурен , че ако питаме колегите от ДАНС, ако и 70 г. им направим възрастта за пенсията, те няма да протестират при тези заплати, които имат. Ще кажат: „Да, силни сме, млади сме, можем още”. Така че ние не търсим нито политически актив, нито каквото и да било”, каза още Бойко Борисов.

#пенсиониране #отбрана #МВР #Бойко Борисов #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"