Депутатки не пускат Доминик Строс–Кан в Европарламента

Депутатки не пускат Доминик Строс–Кан в Европарламента
Доминик Строс–Кан беше обвинен в сексуално посегателство над камериерка в хотел в Ню Йорк, но впоследствие беше оправдан. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Три депутатки от Европейския парламент поискаха отмяна на посещението на бившия шеф на МВФ Доминик Строс–Кан, като го определиха като „неприлично“.

Визитата на Доминик Строс–Кан в Брюксел е по покана на евродепутата Александър Алваро и е насрочена за 27 март, предаде БГНЕС.

Бившият управляващ директор на МВФ беше поканен, за да говори за „уроците от световната икономическа криза“, от депутати от групата ЕС40, включваща депутати на по-малко от 40 години.

„Научихме с ужас и гняв за поканата на Доминик Строс–Кан да посети Европейския парламент“, пишат социалистките Вероник дьо Кейзер и Зита Гурмай и еколожката Изабел Дюран в писмо до председателя на ЕП Мартин Шулц.

Трите дами се противопоставят на поканата „в името на борбата, която водят за достойнството на жените“.

През лятото на 2011 г. Доминик Строс-Кан беше в центъра на шумен сексскандал, който му коства поста в Международния валутен фонд.

Той беше обвинен в сексуално посегателство над камериерка в хотел в Ню Йорк, но впоследствие беше оправдан.

„Ние уважаваме презумпцията за невинност, правото на свобода на словото и отхвърляме всякакво моралистично вмешателство в личния живот на всеки. Но след публичният скандал и позициите на Доминик Строс-Кан по различните дела, в които е замесен, тази покана е, честно казано, неприлична“, допълват депутатките.

#Брюксел #Мартин Шулц #Зита Гурмай #Европейския парламент #МВФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"