Авторите на приложения губят интерес към Android за сметка на Windows Phone

Авторите на приложения губят интерес към Android за сметка на Windows Phone
A A+ A++ A

Ново проучване, проведено от IDC и компанията Appcelerator, показва, че с увеличаване на фрагментацията на Android интересът на авторите на приложения към платформата намалява. Според статистиката, която се прави всяко тримесечие от 2010 г. насам, спадът в популярността е сравнително ново явление, защото в началото на миналата година Android е бил доста по-близо до iOS. Сега 78% от разработчиците са заинтересовани от създаването на софтуер за телефони с Android и 67% за таблети с платформата.

iOS все още е фаворит на програмистите заради малкия брой устройства на Аpple и факта, че повечето от тях са с последната версия на платформата. Разбира се, и възможностите за приходи са по-големи. В същото време се забелязва нарастващата популярност на Windows Phone и тази тенденция най-вероятно ще продължи, предвид на очакваната търговска премиера на Windows 8 и присъединяването на Nokia към лагера на Microsoft. Прави впечатление и интересът към HTML5.

http://www.appcelerator.com/2012/03/appcelerator-idc-mobile-report-reveals-google-strongly-positioned-to-battle-facebook-in-social-mobile-application-wars-2/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"