Болница пое грижата за поп легендата Борис Гуджунов

Болница пое грижата за поп легендата Борис Гуджунов
A A+ A++ A

Столична болница пое изцяло и безплатно медицинските грижи за легендарния певец Борис Гуджунов, който е тежко болен и без пенсия за прослужени години. Министърът на културата пък обеща максимална пенсия от 700 лева на Гуджунов за заслуги в областта на културата.

Добрите новини дойдоха след репортаж, разкрил драмата в живота на певеца.

„Аз съм загубил всякаква надежда! Въпреки че пеех в песента „Надежда”, аз загивам, това е”, каза изпълнителят в интервю за bTV.

През последните няколко месеца Борис Гуджунов се лекува в различни столични болници. От едната го изписват – искат да им дари 800 лева, а той ги няма. Впоследствие е приет в Александровска болница.

"Най-голямата ми трагедия е как пеех тогава", споделя емблематичният изпълнител.

„Би трябвало да се отнасяме по друг начин към всички тези хора, които са направили толкова за нашето общество”, коментира проф. Борис Богов, завеждащ клиника по „Нефрология” към болницата.

Днес университетската болница „Софиямед" хоспитализира певеца и поема лечението му изцяло и безплатно.

„В момента е рано да се коментира продължителността на болничния престой. Правим всички необходими изследвания”, обясни доц. д-р Добри Хазърбасанов, завеждащ клиниката по кардиология.

Мнозина артисти решиха да помогнат финансово. Приходите от смс - гласуването в полуфиналния концерт в „Гласът на България” тази неделя ще бъдат дарени на Гуджунов.

„Заедно с парите, които са събрани от екипите на bTV и 7/8, ще бъдат дарени за дългосрочното лечение за Борис Гуджунов”, каза продуцентът на „Гласът на България” Евгени Димитров.


#Борис Гуджунов #болница #пенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"