Потопите в Гърция взеха четири жертви

Потопите в Гърция взеха четири жертви
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Потопите в Северна Гърция продължават да взимат човешки жертви. В сряда бяха открити телата на още двама души, погълнати от стихията.

44-годишен мъж от Неа Филаделфия, край Солун е бил отнесен от водите на местната река в сряда. Веднага е организирана спасителна акция. Трупът е бил открит към 8 часа сутринта.

Почти по същото време в района на село Аспрос Киликис, край Солун е било открито и тялото на друг 49-годишен мъж. През нощта той наел такси, за да се прибере. Автомобилът паднал в напоителен канал. Шофьорът успял да се измъкне и се обадил в полицията, която цяла нощ издирвала пътника от таксито.

Припомняме, че в събота 77-годишен фермер от Неа Санта, Комотини беше отнесен от придошлата вода с трактора си и загина. Във вторник край Лангардикия, Солун е загинал 63-годишен мъж, чиято кола също била отнесена от водната стихия.

Река Марица на гръцка територия премина критичния праг, като в южната част на речното корито водата достига 6,3 метра. Множество пътища са блокирани заради лошото време и интензивните валежи. Сняг вали в планините.

Температурите драстично спадат, а властите предупреждават водачите да подготвят автомобилите си с вериги за сняг.

#Гърция #Солун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници