Кокинов: Обвинението е слуга на закона

Кокинов: Обвинението е слуга на закона
Николай Кокинов коментира още, че натовареността и текучеството на прокурорите в СГП се увеличава. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Обвинението е слуга на закона, заяви софийският градски прокурор Николай Кокинов по повод темата дали трябва да отпаднат споразуменията между подсъдимия и прокуратурата при катастрофа със смъртен случай.

„Обвинението е слуга на закона. Ако той ни дава възможност – ще ги сключваме. Разбирам желанието на роднините на жертвите, но пък споразумението е начин да получат по-бързо решение, което касае финансовото удовлетворяване“, каза градският прокурор, цитиран от БГНЕС.

Неотдавна се наложи заместник главният прокурор Валери Първанов да се извини на родителите на деца, загинали в катастрофи, след като заяви, че тези споразумения се правят, защото затворите са пълни.

Николай Кокинов коментира още, че натовареността и текучеството на прокурорите в СГП се увеличава.

„В Спецсъда отидоха 7-8 прокурори и като цяло движението на кадрите е голямо“, каза той.

Заради това, че част от разследванията на градската прокуратура сега са от компетентността на Спецсъда, се е наложило да бъде открита „дежурна линия“ на автомобил между Съдебната палата и сградата на съда, за да могат наблюдаващите прокурори да се явяват по делата и да работят по разследванията, каза още Кокинов.

#Съдебната палата #спецсъд #затвор #СГП #Валери Първанов #заместник главният прокурор #смърт #катастрофа #споразумения #Николай Кокинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »