Волен Сидеров поиска оставката на външния министър

Волен Сидеров поиска оставката на външния министър
Волен Сидеров Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на министъра на външните работи Даниел Митов, защото бил в конфликт на интереси, докато е изпълнявал длъжността служебен министър на ведомството в кабинета "Близнашки", съобщиха от пресцентъра на "Атака".

Според ръководството на "Атака", Митов бил казал, че няколко дни, преди да бъде назначен на поста, е подал молба за напускане от Националния демократичен институт, финансиран от американското правителство.

Сидеров твъди, че срокът на подаденото предизвестие е изтекъл на 3 ноември.  Това, според него, означава, че през времето, в което Митов е бил служебен външен министър, е бил в конфликт на интереси като служител на чужда държава.

Митов влезе в полезрението на "Атака" с критиките си срещу Русия за кризата в Украйна.

Външният митнистър Даниел Митов наскоро заяви на среща със заместник-министъра на външните работи на Русия Алексей Мешков, че има много неща, за които България и Русия трябва да говорят – както в двустранните отношения, така и в общия контекст на случващото се в Европа и в света. Министър Митов отбеляза, че Русия трябва да демонстрира цялата воля, на която е способна, за разрешаването на кризата в Украйна, защото това ще даде друга перспектива на диалога между Европа и Русия. 

#Волен Сидеров #Сидеров #Русия #Украйна #Даниел Митов #Митов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници