Банка "Виктория" има достатъчно пари за разплащане

Банка "Виктория" има достатъчно пари за разплащане
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В дъщерната на КТБ търговска банка "Виктория" има достатъчно средства, за да се изплатят парите на всички вложители, съобщиха квесторите на банката, цитирани от БНР.

Банката ще остане под специален надзор до 22 декември, но от 12 декември всички вложители ще могат да се разпоредят с парите си.

От 12 декември всички вложители в ТБ "Виктория"  имат право да се разпоредят с всичките си налични пари, независимо дали те са гарантирани по закон или не. Преди месец БНБ обяви, че вложенията в банката са на стойност 160 млн. лева, а чрез продажбата на част от кредитния й портфейл може да се набави ресурс от 180 млн. лева.

Квесторите уточниха, че ако вложителите искат да изтеглят в брой над 2000 лева, трябва да направят заявка два дни по-рано.

От 12 декември дебитните карти, издадени от банката, ще бъдат активни, като средствата, налични по тях, ще могат да се теглят от банкомати и ПОС терминални устройства на други банки и търговци. В офисите на банката ще се обслужват сметките само на клиенти с изтекъл срок на дебитната им карта.

 

#Виктория #вложители #БНБ #надзор #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »