Фирмата, заради която заложиха „24 часа“ и „Труд“, е с капитал 60 лв.

Фирмата, заради която заложиха „24 часа“ и „Труд“, е с капитал 60 лв.
На снимката: Любомир Павлов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дружеството „Комерс Контакт 2010“, заради което бяха заложени активите на вестниците „Труд“ и „24 часа“ срещу кредит от 5 млн. лева, има капитал от 60 лева.

В сряда в медиите излезе информация, че Уникредит Булбак е отпуснала кредит на стойност 5 млн. лева на дружеството „Комерс Контакт 2010“ ООД, като за залог срещу сумата са използвани активите на „Медийна група България – Холдинг“.

По непотвърдена информация прокуратурата провежда секретна проверка по сигнали за пране на пари срещу собствениците на групата Любомир Павлов и Огнян Донев.

Според финансовите отчети на фирмата за миналата година парите, с които тя разполага в края на 2010 г., са 10 хиляди лева, сочи проверката на БГНЕС в Търговския регистър. Към същата дата дружеството има да взема 12 хил. лева.

Задълженията на фирмата обаче са 1 млн. 650 хиляди лева. Тя не е отчела приходи, но е отчела разходи за 65 хиляди лева.

Активите на дружеството включват земя със сграда на стойност 1 млн. 563 хил. лева. В документите няма данни то да притежава машини, производствена апаратура и оборудване.

„Комерс Контакт 2010“ е регистриранo през лятото на 2008 г., като дружество с ограничена отговорност.

Предметът на дейността му е широк: „търговия с всякакви стоки, включително внос, износ и реекспорт на обработени и необработени продукти, производство, проучване на пазара, представителство и посредничество на български и чуждестранни лица във и извън страната, транспорт, спедиция и превоз, консултантство в областта на транспорта, както и всяка друга, незабранена от закона дейност“.

Едноличен собственик на фирмата е Стоян Николов, за когото излезе информация, че е адвокат и близък приятел на Любомир Павлов.

В Търговския регистър няма данни Николов да има съдружници.

В края на миналата година издателската група "Вестдойче алгемайне цайтунг" (WAZ), която притежаваше вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа", продаде медийните си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, представлявани от Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев.

Няколко месеца по-късно обаче австрийските инвеститори, представлявани от Христо Грозев, обвиниха Донев и Павлов, че опитват да им откраднат контрола върху пресгрупата ("Медийна група България холдинг"), след като без тяхно знание са сменили собствеността върху мажоритарния дял във фирмата.

В средата на април Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Огнян Донев и Любомир Павлов да придобият пряко контрола в групата.

Днес частен съдебен изпълнител и полиция влязоха в редакциите на "Труд" и "24 часа", тъй като Христо Грозев имал съдебна заповед за запор на имуществото на "Медийна група България", предаде "Дневник".

Запорът е на търговските марки, машините и сградата на Полиграфическия комбинат.

Той е обезпечителна мярка само върху активите и не засяга управлението на вестниците и ще важи, докато траят съдебните спорове между Грозев и съсобствениците в медийната група Огнян Донев и Любомир Павлов.

#24 часа #Труд #Медийна група България #Любомир Павлов #Стоян Николов #Търговски регистър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"