Двама съдии и двама адвокати от Раднево с обвинения

Двама съдии и двама адвокати от Раднево с обвинения
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираното звено за противодействие на престъпления, извършени от магистрати, повдигна обвинения на двама съдии от гр. Раднево и двама адвокати, съобщи прокуратурата.

Съдиите от районния съд в Раднево Люба Петрова и Евелин Драганов и адвокатите Николай Господинов и Румен Русев са привлечени като обвиняеми в края на ноември за няколко различни престъпления, извършени между 2011 и 2014 г.

Петрова е обвинена за това, че през октомври 2013 г. в дом в Раднево е подбудила свидетел по гражданско дело към лъжесвидетелстване. На 8 октомври същата година, в качеството си на свидетел по гражданско дело, е потвърдила устно и съзнателно неистина. Друго обвинение срещу съдията е за нарушение на Закона за кредитните институции. В периода от  март 2011 до септември 2013 г., в нарушение на Закона за кредитните институции, е предоставяла кредити и с тези си действия е получила неправомерни доходи в размер на 47 895 лв. Четвърто обвинение срещу Петрова е за неизпълнение на служебните й задължения като районен съдия в периода от 11 септември 2013 г. до 14 януари 2014 г. - тя не си е направила отвод по граждански дела, предвид приятелските й връзки с една от страните, и е издала изпълнителни листа за незабавно изпълнение за плащане на суми в размер на 40 699.52 лв. В момента съдия Петрова е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 30 000 лева.

Съдия Евелин Драганов е обвинен, че на 5 септември 2013 г. е заплашил служител на съда с убийство. Той е с наложена мярка за неотклонение "подписка".

Срещу Адвокат Николай Господинов е повдигнато обвинение, че като свидетел по дело, водено в районния съд в Стара Загора, на 8 октомври 2013 г. умишлено е потвърдил пред съда неистина, свързана с предаване на пари от страна на свидетел към адвокат. Господинов е с наложена мярка за неотклонение "подписка".

Адвокат Румен Русев е обвинен за това, че на 26.11.2012 г. в гр. Стара Загора е присвоил сума в размер на 22 763 лв., получена при принудителна продажба на недвижим имот. Същият е подбуждал и свидетели към лъжесвидетелстване пред съд.

В момента Русев е освободен срещу гаранция в размер на 15 000 лв.

#двама #съдии #двама #адвокати #Раднево #обвинения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници