Държавата подава ръка на пострадали от наводненията земеделци

Държавата подава ръка на пострадали от наводненията земеделци
Наводнение в Раднево Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата ще подаде ръка на най-пострадалите от наводненията земеделци.

„Земеделските производители, чиито площи са пострадали на 100% от наводненията, ще бъдат обезщетени от държавата“. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщава радио „Фокус” - Сливен.

Танева посочи, че потърпевшите трябва да подадат необходимите документи в Областна дирекция „Земеделие и гори”, за да получат полагащата им се държавна помощ. По думите ѝ през новия програмен период ще се положат усилия компенсации да има и за стопаните, които са изгубили животни заради природни бедствия.

„Ще се търси отговорност на ръководителите на институциите, които са виновни за създалата се ситуация“, заяви министърът и точни, че според нея и МОСВ ще предприеме мерки, за да бъдат наказани онези, които не са се справили със служебните си задължения.

Тя даде за например неспазването на графика за източване на язовир „Жребчево”. „В началото на ноември обемът му трябвало да бъде 260 000 кубически метра вода, а е бил 333 000, което е много повече от предвиденото по график“, посочи министърът.

#МОСВ #Десислава Танева #Танева #земеделци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници