Тигърът Мъри се събудил от упойката гладен и жаден

Тигърът Мъри се събудил от упойката гладен и жаден
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Избягалият от клетката си в столичния зоопарк тигър Мърдок се събудил от упойката гладен и жаден. "Бе много жаден, като се събуди от упойката. Тази сутрин хапна конско месо", каза шефът на зоопарка д-р Манол Нейков.

В неделя тигърът се раздразнил от интереса на медиите към него, които и тази сутрин се струпали пред клетката, почнал да ръмжи и се скрил в изолатора.

Участници в операцията по пренасянето на животното, което в неделя заспа чак след третата упойка, разказаха, че са имали само 10 минути, за да го приберат обратно в клетката. 350-килограмовият Мърдок бил пренесен с платнище, носено от 6 човека.

Заради бягството по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова екип от специалисти огледа клетките, за да набележи мерки за по-сигурни механизми на вратите. На всички клетки в сектор "Хищници" ще бъдат поставени камери, а на вратите - датчици. Ако някоя от вътрешните врати не е затворена, датчиците ще се задействат и гледачите няма да могат да излязат. В клетките вече няма да се влиза с ключ, а с чип карта, обясни шефът на общинската дирекция по сигурността Красимир Димитров.

#тигър #зоопарк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »