Патриотите няма да предлагат наследник на Слави Бинев

Патриотите няма да предлагат наследник на Слави Бинев
Валери Симеонов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че Патриотичният фронт няма да предложи друга кандидатура за председател на Комисията по култура и медии.

"Искам да пожелая на всички медии и дейци на културата дано следващия председател на тази комисия да има в програмата си сериозен ангажимент да увеличава средствата за култура, да увеличава участието, процента на български произведения в медиите и да има такава ясна и конкретна програма, каквато е заложена в програмата на Патриотичния фронт", каза Симеонов.

По-рано Слави Бинев подаде оставка като председател на парламентарната комисия по култура и медии.

Слави Бинев оглави парламентарната комисия по култура и медии, издигнат от Патриотичния фронт. Срещу неговото назначение обаче се обявиха редица актьори, режисьори и хора на изкуството, както и обществените медии БНР и БНР. Организирани бяха и протести с искане Бинев да подаде оставка.

Част от доводите на протестиращите бяха, че Бинев е бил собственик на клуб "БИАД", където се е пускала главно чалга музика. Също така титлата му архонт е несвойствена за нашата църква. Негативизъм срещу него се появи и заради преминаването му от партия в партия.

#Валери Симеонов #Симеонов #Слави Бинев #Бинев #протест #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"