Културата и медиите могат да пият вино от моя череп, заяви Бинев

Културата и медиите могат да пият вино от моя череп, заяви Бинев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино днес вечерта от черепа ми", обяви Слави Бинев след решението да отстъпи председателския пост в парламентарната комисия по култура и медии.

По-рано днес депутатът съобщи в парламента, че подава оставка като шеф на Комисията по култура и медии към НС.

На среща на Патриотите е бил разискван въпросът за избора на Бинев като председател на комисията. На заседанието той изложил мнението си по въпроса. Той е изключително омерзен, приема всичко това като грозна атака срещу личността му.

"Както и аз казах, така и в срещите, с които е провел, не е получил основателно твърдение за това, че трябва да освободи поста си", каза лидера на НФСБ Валери Симеонов. Той заяви, че Патриотите няма да предлагат друг свой човек за председател на комисията. По думите на Симеонов през тези 2 седмици е имало само "крясъци" и никой не се бил сетил за това, че Бинев е представител на ПФ и ще изпълнява програмата му.

От своя страна Слави Бинев заяви, че е взел отдавна това решение и още преди седмица е искал да говори с колегите си, но днес "кофите с помия" му дошли в повече. Бинев пожела големи творчески успехи на всички културни дейци, много пари и правилата да важат за всеки един от тях по равно. На медиите той пожела да дойде някой, който да помогне да не сме вече с трицифрено число надолу в свободата на словото.

"Много от вас знаят моето минало, което беше различно интерпретирано. Става ясно едно - мафията не можа да ме убие, но културата и медиите могат да пият вино днес вечерта от черепа ми", посочи Бинев. "Дано разбирате стъпката ми назад, но трябва да се знае, когато човек прави 2-3 стъпки назад, не му се присмивайте, може да се засилва", завърши речта си Слави Бинев.

Припомняме, че Бинев оглави парламентарната комисия по култура и медии, издигнат от Патриотичния фронт. Срещу неговото назначение обаче се обявиха редица актьори, режисьори и хора на изкуството, както и обществените медии БНР и БНР. Организирани бяха и протести с искане Бинев да подаде оставка.

#Слави Бинев #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"