БДЖ ще си съдейства с украинци в товарните превози

БДЖ ще си съдейства с украинци в товарните превози
A A+ A++ A

Договор за взаимно сътрудничество в областта на железопътния и морския транспорт беше подписан между „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД и украинското дружество АД „Пласке“, съобщиха от „Холдинг БДЖ“.

Ръководствата на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД и украинската фирма АД „Пласке“ са се договорили за търговско и нестопанско сътрудничество в железопътния и морския транспорт чрез фериботната линия Варна–Иличовск.

Договорът от българска страна беше подписан от управителите на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД Пламен Джуров и Ивайло Иванов, а от страна на украинското дружество – от Хачатурян Рафикович, генерален директор на АД „Пласке“.

Конкретните възможности за сътрудничество, които са визирани в сключения договор, са в развитие на железопътните превози между България и Украйна; привличане на допълнителни товари с железопътен транспорт между Украйна и България, а също и с трети страни; усъвършенстване на международните превози на товари; повишаване на икономическата ефективност на товарните жп превози; представителство по отношение на интересите на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД във взаимоотношенията с украинските железници и нейните структурни подразделения; възможности за обмен на научно-техническа, правна и търговска информация.

Българското правителство се кани да приватизира „БДЖ – Товарни превози“, за да закърпи положението на изпадналите във фактически фалит държавни железници; за разлика от пътническите превози, товарните превози на БДЖ традиционно генерират по-големи приходи.

Акционерно дружество „Пласке“, Украйна, е основано на 5.11.1998 г. Дружеството извършва услуги в сферата на търговското посредничество, транспортно-спедиторските услуги при превоз на товари, туристически услуги и информационно-консултантски услуги по извършването на търговски дейности и управление.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"