Константинов: След тежката артилерия следва ядрено оръжие

Константинов: След тежката артилерия следва ядрено оръжие
Константинов беше категоричен, че сам е депозирал оставката си и никой не му я е искал. Снимка: dariknews
A A+ A++ A

След тежката артилерия може би следва ядрено оръжие, коментира министърът в оставка Стефан Константинов евентуалното назначаване на Десислава Атанасова на неговия пост.

Сред първите думи на Атанасова след номинирането й за министър на здравеопазването бяха, че се чувства като „тежката артилерия на ГЕРБ“.

„След тежката артилерия може би следва ядрено оръжие. Тя (Атанасова – бел. ред.) е млада дама, има цели, преследва ги и ги гони. Ако има желание да работи, трябва да се подкрепя“, заяви Константинов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Приемам критиките, не съм догматик, който смята, че е винаги прав, но за много неща не съм съгласен“, посочи той.

Константинов беше категоричен, че сам е публикувал оставката си на сайта на Министерството на здравеопазването и я е оставил на премиера Бойко Борисов, без никой да му я иска. Преди да депозира оставката си, Константинов е говорил с премиера.

„Направихме икономии, има още оферти, които предстои да се сключат, казах му, че трябва да се промени Наредба номер 10, че има и законопроект за замразяване цените на лекарствата“, обобщи здравният министър в оставка разговора си с Борисов.

„Още ми е криво, но все пак животът продължава. Това ще е повратна точка в личния ми живот“, каза още Константинов.

Той заяви, че по време на работна среща един от присъстващите е посочил като проблем в здравеопазването това, че се назначават министри, които не са от ГЕРБ.

По повод отстраняването на заместник-министър Гергана Павлова Константинов подчерта, че тя си е разбирала от работата.

„Аз нямах подкрепа, това е записано в оставката ми. Скандалът с лекарствата тръгна от съвсем друго място“, уточни той.

Министърът в оставка заяви, че няма свои колеги от кабинета, с които да е в лоши отношения. По повод изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че не е нормално здравният министър да не знае какво се случва с цените на лекарствата, Константинов каза, че по същия начин няма логика и Дянков да не е знаел.

„Твърдо заставам зад финансовия министър за това, че не иска да се харчат много пари в момент на криза, но не съм съгласен с кадровика финансов министър“, подчерта Константинов.

По думите му проблемът е в болниците и там е бомбата със закъснител – в парите за болниците.

„Исках да имаме здравна карта, исках да направим политика за болниците. Казват, че вървя зад събитията, не е вярно, аз предвиждам нещата. Ето това, което става в момента с болниците, е бомбата със закъснител“, подчерта той.

#Стефан Константинов #министър на здравеопазването #оставка #Десислава Атанасова #ГЕРБ #ядрено оръжие #Бойко Борисов #премиер #цени #лекарства #болници #Гергана Павлова #заместник-министър #Симеон Дянков #финансов министър #бомба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"