Мъри прибран в клетката, един служител одраскан

Мъри прибран в клетката, един служител одраскан
A A+ A++ A

Тигърът Мъри вече е в клетката си, съобщиха от столичния зоопарк след близо 6-часова операция за прибирането на екзотичното животно. 

Въпреки създаденото напрежение, инцидентът се размина без щети. Само един от служителите на зоопарка е одраскан при прибирането на хищника.

Оказва се обаче, че майка с две малки деца е прекарала около 15 минути в компанията на избягалия тигър. Това разказа самата жена. "Обадих се за помощ на 112, а оттам ми казаха: "Вие се шегувате", разказа пред БНР Емилия Николова.

Припомняме, че неизвестно как тигърът Мъри напусна днес преди обяд своето оградено пространство и се заразхожда като посетител в залата с рибките. Редовните посетители бяха на часа изведени навън.

Лекари и  представители на специалните части са се присъединили към екипа на зоопарка, както и кметицата Йорданка Фандъкова, с цел хуманно отношение към беглеца и справяне със ситуацията.

От зоопарка казаха, че тигърът е с добър характер.

През последните дни е правен ремонт на клетката. Днес гледачът, който отговаря за храненето на хищниците, забравил да включи двойното заключване на клетката на тигъра, сочат първоначалните данни от разследването. Очаква се да има наказание за служителя.

"Упояването беше трудно, тъй като тигърът се движеше в залата и нямаше достъп до него", каза директорът на столичния зоопарк д-р Манол Нейков.

Нейков обясни, че се е наложило три пъти той да бъде отстрелян с упойка.

Проявена е изключително голяма небрежност при ситуацията с тигъра Мърдок, коментира  кметът на столична община Йорданка Фандъкова. По думите й стресът е бил твърде голям, но всички са реагирали много спокойно.

"След като бяхме сигурни, че за хората няма риск, бяха предприети всички действия и животното да не пострада. Наложи се няколко пъти да се поставя упойка, но в края на краищата благодарение на професионализма на много хора в момента животното спи. Увериха ни, че няма никаква опасност за него", каза Фандъкова.

Започват проверки на системите за сигурност. "Реакцията беше добра, но за да се случи това нещо, очевидно системите не са функционирали така, както трябва”, обясни Йорданка Фандъкова. Тя е възложила да се изработи цялостна концепция за сигурност, за да няма никакъв риск някой служител да се разсее и да се случи отново нещо подобно.

 

 

#зоопарк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"