Поклон: Бионсе с най-много номинации "Грами" в историята

Поклон: Бионсе с най-много номинации "Грами" в историята
A A+ A++ A

С обявяването на тазгодишните номинации за музикалните награди "Грами" стана ясно, че гласовитата дива Бионсе заема първото място в класацията на жените с най-много номинации в историята.

До петък сутринта, когато бяха обявени част от новите претенденти за "Грами" 2015, Ноулс беше с равен брой номинации като Доли Партън (общо 46), но прибавяйки последната за "Най-добър ърбан албум", общият им брой става цели 47. За момента тя си дели 7-мото място с Дейвид Фостър в списъка с най-номинираните артисти изобщо.

През годините Бионсе може да се похвали със 17 спечелени статуетки, като за пръв път получава номинация през 2000 г., докато още е в групата Destiny's Child.

През 2009 г. Би става първата жена изпълнител, която печели 6 награди в различните категории в една и съща година. Тазгодишните ѝ номинации включват "Албум на годината", "Най-добър ърбан албум", "Най-добър музикален филм" за "On The Run Tour" с Джей Зи, "Най-добро аренби изпълнение" и "Най-добра аренби песен" за "Drunk In Love".

57-мата церемония по раздаването на престижните музикални статуетки ще се проведе на 8 Февруари в Лос Анджелис. Младият соул певец Сам Смит, който постигна огромен успех с баладата си Stay With Me, получи 6 номинации заедно с Бионсе и Фарел Уилямс.

Първият албум на Смит - In The Lonely Hour, е номиниран в престижната категория албум на годината заедно с Girl на Фарел Уилямс, който включва световния хит Happy.

В категорията най-добра песен номинации получиха Иги Азалеа, Меган Трейнър, Сиа, Тейлър Суифт и Сам Смит.

Рокаджиите от U2 са номинирани за най-добър рок албум. Техни конкуренти ще бъдат ветераните Том Пети и "Дъ Хартбрейкърс", "Бек", "Дъ блек кийс" и Райън Адамс.

 

#Бионсе #Грами #Фарел Уилямс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници