Тунджа завзема Елхово, 100 семейства пред евакуация

Тунджа завзема Елхово, 100 семейства пред евакуация
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Продължава червеният код за тревога за река Тунджа при Елхово. На база метеорологичната прогноза се очаква плавно повишение на водните нива. По информация на бТВ вече няколко улици от Елхово са залети. 

За евакуация са подготвени над 100 семейства, но засега повечето от тях остават по домовете си, тъй като не съществува опасност от изненадващ прилив. Наводнени са дворни места и мазета на две от улиците.

Проблем създава и градската канализация.

„С повишено внимание трябва да продължи наблюдението на река Тунджа при градовете Ямбол и Елхово. Сходна е ситуацията и при река Камчия, където в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите „Жребчево" и „Тича", се очаква нивото да се задържи критично", съобщи министър Ивелина Василева.

„С особено внимание трябва да се следи и река Марица и нейните притоци (река Сазлийка и река Харманлийска) в средното и долното й течение където се очакват валежи. Оперативното звено към МОСВ продължава да е активирано, а ангажираните институции са в режим на пълна мобилизация", информира Василева.

Нивото на Тунджа при Ямбол в сравнение с вчерашния ден остава почти без изменение. Тази сутрин то е 5,3 метра при критични за Ямбол 6 метра.

В Сливен също се работи за ограничаване на пораженията на разливите на Тунджа в общината чрез изграждането на временни диги по поречието на реката.

#Елхово #Тунджа #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници