Директорът на Народния театър: Да закрият комисията по култура!

Директорът на Народния театър: Да закрият комисията по култура!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ние сме направили предложение към Народното събрание да се закрие тази комисия. Ако преценят, да закрият комисията", категоричен е директорът на Народния театър "Иван Вазов" Павел Васев по повод назначаването на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура.

Едната възможност е да емигрираме, другата възможност е да продължим да работим в България, каза Васев, след като в петък трупата на Народния театър декларира, че е готова да подаде колективна оставка по повод назначаването на Бинев. Припомняме, че оставката си вече хвърли главният режисьор Александър Морфов.

"Не става въпрос и за срокове, нито за някакъв вид обидни квалификации към цялото ръководство на Комисията по култура и медии към Народното събрание. Тук става дума за разминаване в качеството на мислене." Така Васев отговори на въпроса на БГНЕС дали поставят някакъв срок за оттеглянето на Слави Бинев от председателския пост в комисията.

"Ние не бихме си разрешили някаква обструкция с "би" или със срокове, защото тук става дума за едно много значително разминаване. В тази конфронтация просто няма никакъв полезен ход. Ние не можем да определяне на никой нищо, това е работа на Народното събрание, на политическите партии. В разговорите с колегите в театъра ние многократно си потвърждаваме, че ние сме деполитизирани, не се занимаваме с политика, не определяме политически пристрастия нито в едната, нито в другата посока. Тук става дума за много сериозна диспропорция в мисленето за посоката, по която може да се тръгне занапред", добави още директорът на Народния театър.

#Павел Васев #Народен театър #Слави Бинев #Александър Морфов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"