В Елхово чакат приливна вълна

В Елхово чакат приливна вълна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Остава "червен код" за тревога за река Тунджа при Елхово. Има реална опасност да бъдат залети ниските части на града, земеделските площи и спортните площадки около реката, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.

В резултат на оттичането на реката към нейното устие и наложилото се изпускане на води от язовир Жребчево, се очаква нова вълна от около 30 см.

В Ямбол максималните критични нива ще бъдат достигнати на 5 срещу 6 декември, а в Елхово на 6 декември. Съществува реална опасност да бъдат залети ниските части на град Елхово, земеделските площи и спортните площадки около реката.

Въпреки спрелите валежи в голяма част от Ямболска област нивото на река Тунджа в Елхово продължава да се покачва и наближава критичните 395 сантиметра.

По данни и прогнози на НИМХ утре ще вали в цялата страна. По-значителни ще са валежите в Централна България, очакваното количество валежи за Източна и Западна България ще е между 3-10 л/кв.м, в югозападните райони до 15 л/кв.м, в Централна България - 10-25 л/кв.м.

#Елхово #чакат #приливна #вълна #Тунджа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »