Дипломат-менте измисли 2 държави и прати от името на едната дипломатическа нота

Дипломат-менте измисли 2 държави и прати от името на едната дипломатическа нота
Снимка: Даниел Димитров
A A+ A++ A

Турчин измислил две държави и изпратил от името на едната от тях дипломатическа нота, с която критикува властите в Анкара, пише в ."Хюриет".

Ахмет Чаталкая, "държавният водач", открил страните с трима свои приятели, вече е заловен и

разкрит след опит да открие дипломатическо представителство в Турция

съобщава в. "Йени Шафак".

Чаталкая декларирал желанието си да стане почетен консул на "Демократичната и Конституционна Република Сонграти Тауматурги", за която той твърди, че извоювала независимостта си от Малайзия през 1993 г.

Освен това, той твърди, че президент на споменатата държава е живеещия в Анкара турски гражданин със странното име Кейт Макензи Мкокски.

Турското външно министерство светкавично разкрило измамата

и подало оплакване срещу четири лица. Трима от тях вече са освободени, но разследването срещу Чаталкая довело до осъждането му на две години затвор на първа инстанция.

Подсъдимият отказал по време на процеса да признае вината си. Вместо това Чаталкая заявил, че "Новата република Лемуриа" е изпратила дипломатическа нота, за да критикува Анкара за нарушаване на дипломатическия му имунитет, доколкото самият той наскоро е бил назначен за "посланик в Багдад".

Преди присъдата да бъде произнесена в съда, стана ясно, че Чаталкая е бил арестуван през 2011 г. за носене на фалшив паспорт, "издаден" от името на "Нова република Лемуриа".

#Турция #дипломат #менте

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »