И Гълъбово в бедствено положение, стотици без ток и вода

И Гълъбово в бедствено положение, стотици без ток и вода
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Гълъбово - Николай Тонев обяви бедствено положение. Стотици домове са наводнени, а ток има само в болницата. Затворени са училищата и детските градини.

Половината от абонатите в Гълъбово и част от селата в общината са без ток, след като река Съзлия скъса дига и наводни подстанцията, осигуряваща електрозахранването. Ситуацията в община Гълъбова е такава от тази нощ. На място има екипи на Пожарната, EVN, Напоителни системи.

На място се очаква помощ от специализиран инженерен екип от Механизирана бригада. Комисар Стоян Колев, шеф на службата по "Пожарна безопасност и защита на населението", съобщи за БНР, че е включени аварийното захранване. Детските заведения и училищата в Гълъбово са топлофицирани.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева заяви, че най-усложнена остава обстановката при язовир "Жребчево". Остава в сила червеният код – тревога за река Марица при Свиленград и за Тунджа при Елхово. От МОСВ предупредиха, че повишението на речните нива ще продължи в почти цялата страна, като на места повишенията ще бъдат значителни.

Десетки къщи в селата Обручище и Априлово са под вода. В общината вече са постъпили 3000 лева от Комисията за бедствия и аварии към Министерски съвет за почистването на река Съзлия. Остава бедственото положение и в община Раднево, където в 11 села няма водоподаване.

#Гълъбово #Раднево #наводнени #Николай Тонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"