Пращат военни на помощ на бедстващите райони

Пращат военни на помощ на бедстващите райони
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Военни ще бъдат пратени за помощ в бедстващите от наводнения райони, съобщиха от Министерството на отбраната. Във ведомството е постъпило искане от областния управител на Стара Загора Георги Ранов за помощ на населението за преодоляване на кризисната ситуация на територията на областта.

След извършване на оценка на обстановката, ще бъдат определени и изпратени на място необходимите инженерно-сапьорни модулни формирования от състава на Българската армия. В момента се осигуряват водоноски за доставяне на питейна вода на населението в бедстващите райони.

Над 200 спасителни дейности са извършили в регионите с усложнена обстановка пожарникарите и спасителите за последното денонощие.

Екипи наблюдават всички критични участъци на водоемите в областите Ямбол, Хасково, Бургас, Сливен и Варна.

Централният оперативен щаб в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" продължава да обобщава информацията от страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Над 30 са населените места без ток в област Видин. Заради повреди в електрозахранването не функционират 8 помпени станции на ВиК, захранващи с вода 26 населени места с около 5000 жители. Аварийни екипи работят приоритетно за възстановяване на електроподаването към помпените станции.

В област Ямбол - евакуираните 80 души от Стралджа са настанени в местното училище. Към момента са отработени 12 сигнала за отводняване на различни обекти в града.

Нивото на р. Тунджа при Ямбол е 463 см при критично ниво от 600 см, а при Елхово е 382 см при критично ниво от 400 см. Наводнени са две помпени станции, които обслужват 5 населени места. Преливат микроязовирите край селата Маломир и Пчела. Няма опасност за хората в района.

Над 50 са сигналите за наводнени обекти на територията на област Хасково. Продължава да има затворени междуселски пътища в общините Тополовград, Димитровград и Симеоновград. Възстановено е движението на „Капитан Андреево" за всички видове автомобили.

#наводнение #ток #Видин #Тунджа #военни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници