Прокуратурата: Ахмед Муса е пропагандирал война

Прокуратурата: Ахмед Муса е пропагандирал война
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ахмед Муса Ахмед е използвал различни апартаменти в Пазарджик и частната джамия, в които е проповядвал антидемократична идеология и е пропагандирал война, каза в съдебната зала апелативният прокурор Атанас Гичев по делото за радикален ислям.

Според Гичев

има достатъчно данни за престъпления

въпреки че експертизите на иззетата литература все още не са приключили.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства и за пропагандиране на война. Ахмед Муса е възхвалявал "Ислямска държава" и е призовавал да се молят за загиналите на "Ислямска държава", призовавал е към джихад, според свидетелските показания. С него се е движила група от 10 души, които са му се подчинявали.

Според защитен свидетел 001 след молитва всички тези хора са се събирали и се разпределяли от Ахмед кой накъде да отива. Те го слушали и изпълнявали указанията. Неговите възгласи били: „Там, в Сирия, се бият нашите братя, това трябва да направим и ние тук”, пишело още в показанията на свидетели.

Александрина Ангелова, която сутринта припадна в съда, пък е известна сред тези хора с името Мерикше.

За нейната престъпна дейност също били събрани достатъчно данни

каза прокурорът. Отново свидетел 001 твърдял, че тя е изцяло под влияние на Ахмед Муса. Нейният съпруг също бил свидетелствал, че тя е отишла да живее при Муса и е проповядвала сред жените, като ги е карала да говорят на съпрузите си, че трябва да носят дълги бради.

Задържаният в Пловдив Ерджан Исмаилов пък бил използвал символи на "Ислямска държава". Ерджан бил вторият човек в тази организация.

Стефан Александров, под прякора Тефик, ходжата от Асеновград, също е бил под влиянието на Муса. Той му се обаждал лично кога ще идва в Асеновград. Тефик също се е движел с арабско облекло.

#ислямска държава #джихад #прокуратура #прокурор #Ахмед Муса Ахмед #Ахмед Муса #Пазарджик #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници