БНТ и БНР също пропуснаха заседанието на комисията Бинев

БНТ и БНР също пропуснаха заседанието на комисията Бинев
A A+ A++ A

Шефовете на Българската национална телевизия и Българското национално радио последваха примера на министъра на културата Вежди Рашидов и бойкотираха днешното заседание на комисията по култура и медии, оглавявана от Слави Бинев.

В обща декларация от двете обществени медии заявяват, че дълбоко уважават Народното събрание, както и всяка институция в България, и точно затова не могат да участват в заседанието на парламентарната комисия.

Не е възможно да има обективен диалог за бюджета на БНТ и БНР в ситуация, в която председателят на комисията води преднамерена кампания срещу обществените медии с подвеждащи обвинения, е посочено в декларацията. Сблъскваме се с пълна неинформираност и целенасочено разпространяване на манипулативни внушения. БНТ и БНР са обект на редовни финансови проверки и опитът да се представи нашата принципна позиция като страх от някаква ревизия само потвърждава опасенията от реваншизъм и намеса в работата на независимите обществени медии.

В знак на недоверие към възможността на председателя на комисията да осигури обективно обсъждане, ние няма да присъстваме на днешната среща, заявяват от БНТ и БНР.

Парламентарната комисия по култура и медии днес обсъжда бюджета за 2015 г. По-рано днес министърът на културата Вежди Рашидов обяви, че на заседанието на комисията няма да участват представители на МК.

#Слави Бинев #БНТ #БНР #Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"