Вежди Рашидов бойкотира Слави Бинев

Вежди Рашидов бойкотира Слави Бинев
A A+ A++ A

Експертите от Министерството на културата пренебрегнаха днес в 14:30 заседанието на Комисията по културата и медиите в Народното събрание за разглеждането на бюджета в знак на солидарност с тревогите, притесненията и острото недоволство на творческите гилдии от избора на Слави Бинев за председател на тази комисия.

Министър Вежди Рашидов неколкократно заяви, че не би си позволил да коментира решения на върховния законодателен орган - българския парламент, но е длъжен и реално защитава интересите на българските творци, се казва в съобщение от ведомството.

Екипът на Министерството на културата е разговарял с народните представители от ГЕРБ в Комисията по културата и медиите, представил е своята позиция по проектобюджета и е помолил депутатите да защитят бюджета на ведомството за 2015 г. в съответствие с процедурата в парламентарните комисии.

Както вече е известно, на 1 декември 2014 г. министър Вежди Рашидов защити приетия от Министерския съвет проект на Държавния бюджет за 2015 г. в частта му за културните дейности, в която е предвидено увеличение на разходите в сравнение с 2014 г. с 6 млн. лв., се посочва в съобщението.

Министерството на културата ще продължи усилията си за плавен растеж на бюджета за култура, така че в следващите години той да достигне един процент от брутния вътрешен продукт, уверяват от там.

#Вежди Рашидов #Слави Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"