СГС отстрани Цветан Гунев от длъжност

СГС отстрани Цветан Гунев от длъжност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд отстрани от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев. Решението обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано. Ако това се случи делото в Софийски апелативен съд е насрочено за 11 декември.

По-рано в сряда прокуратурата повдигна второ обвинение на подуправителя на БНБ - за нарушение на служебните му задължения и е с дата 25 ноември. По време на заседанието на СГС по второто искане Гунев да бъде отстранен от длъжност, адвокатите му отбелязаха, че Гунев е на работа от 24 ноември, а на следващия ден му е предявено новото обвинение. Прокуратурата иска отстраняването от длъжност на Гунев, защото според тях служебното му положение ще попречи на обективното всестранно и пълно изясняване на делото.

Цветан Гунев е обвиняем от 16 юни като му беше взета мярка за неотклонение "подписка". От прокуратурата съобщиха тогава, че той е обвинен за бездействие по служба - за това, че не е приложил надзорни мерки спрямо КТБ АД за нарушения и нередности в дейността й.

След 18 юни от БНБ съобщиха, че за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката, Гунев по свое желание излязъл в отпуск до приключване на процесуалните действия. От БНБ тогава подчертаха, че достъпът на Гунев до такива класифицирани документи е преустановен от момента, в който са уведомени за отнемане разрешението за достъп до класифицирана информация.

#Цветан Гунев #СГС #прокуратура #БНБ #КТБ АД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"