Пуканките пазят от удар и рак

Пуканките пазят от удар и рак
A A+ A++ A

Противно на разпространеното мнение за вреда, пуканките се оказват една доста полезна - за кръвоносните съдове, храносмилането и предпазват от рак.

"Мнозина не знаят, че пуканките намаляват риска от сърдечен удар и рак. Само 30 грама пуканки са по-полезни от дневната порция интегрален ориз и интегрални тестени изделия", казва Катрин Колинс, специалист по хранене в лондонската болница "Сейнт Джордж".

Пуканките съдържат 3 пъти повече фибри, отколкото същото количество слънчогледови семки. Освен това, те регулират нивото на захар в кръвта, намаляват лошия холестерол и съдържат витамин Б.

Ползите от тях са в учудващо голямото количество на антиоксиданта полифенол, унищожаващ свободните радикали – вредни химикали, които предизвикват болести като рак и сърдечни проблеми.

#витамин Б #холестерол #кръв #захар #рак #удар #сърдечен удар #пуканки #здраве #антиоксидант #полифенол #химикали #болест #рак #сърдечни проблеми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай