Вили Лилков: За "Южен поток" не слушайте руските глашатаи като "Атака" и Румен Овчаров

Вили Лилков: За "Южен поток" не слушайте руските глашатаи като "Атака" и Румен Овчаров
A A+ A++ A

Институциите да изчакат спокойно официалната позиция на Русия и да изградят консолидирана позиция по внезапното решение за спирането на проекта "Южен поток", призова в студиото на TV7 депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков.

Не слушайте и популистките изказвания на руските глашатаи като "Атака" и Румен Овчаров, посъветва той.

В момента има притеснение в редиците на ГЕРБ, но не трябва да се мисли, че така е само у нас - безпокойство има и в Европейската комисия, посочи Лилков.

Да не забравяме, че проектът е предвиждал строителните дейности у нас да са на уникално висока цена, което не е е добре за страната ни, отбеляза депутатът.

Всяко перо от бюджета за следващата година ще бъде много внимателно обсъдено. Ще поискаме от министрите да обяснят какви реформи предвиждат и ако има потенциал за промяна, ще дадем нашата подкрепа, коментира Лилков. Той увери, че от Реформаторския блок ще подкрепят онези реформи, които могат да бъдат понесени от населението.

По думите му управляващите са изградили една много добра "ос на баланса". "Явно е обаче, че Патриотичният фронт не прави необходимото тя да е устойчива", отбеляза Лилков. Той посъветва Слави Бинев да се вслуша в гласа на недоволните. По негово мнение въпросът с избирането му все още е отворен.

#Южен поток #Вили Лилков #Румен Овчаров #Атака #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"