Бина Харалампиева за Слави Бинев: Въпросният господин отприщи дълго стаяваното недоволство

Бина Харалампиева за Слави Бинев: Въпросният господин отприщи дълго стаяваното недоволство
Бине Харалампиева
A A+ A++ A

Има елемент на цинизъм в подобно отношение, така известната режисьорка и директор на Малък градски театър "Зад канала" Бина Харалампиева коментира пред БНР пресконференцията на Слави Бинев. "Това кръчмаско остроумие, той беше засегнат от неща, които не биваше да го засягат, а не от други, които са много по-важни".

"Не е въпросът само в една личност, а в случайния начин, по който се прави избор, каза Харалампиева. Съсловието влиза в челен сблъсък с такъв случаен избор. Ако обичат, политиците да не влизат така в културата, поне обувките да си събуват отвън".

По думите й "въпросният господин отприщи дълго стаяваното недоволство", защото "винаги има някаква степен, след която повече не може". Усещам огромно отчаяние и отвращение у моите колеги, добави тя.

Бина Харалампиева коментира решението на режисьора Александър Морфов, в знак на протест, да напусне Народния театър "Иван Вазов": "Това е акт на отчаяние, освен акт на несъгласие. Безкрайно съжалявам, не биваше да се стига до тук. Не биваше да се хвърля съсловието в отчаяние и усещане за безиходица. Това отношение към културата обаче не е от скоро. Когато години създаваш усещането, че културата е нещо, което не касае държавата, че без нея може да се мине, не бива да се учудваме, че всеки, който бива избран все едно с колко избиратели, започва да мисли, че може да управлява културата".

 

 

 

#недоволство #протест #Бина Харалампиева #Слави Бинев #Александър Морфов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"